Amazing Labradoodles

Fokker van Australian Labradoodles

 

Wie zijn wij

Wij zijn Monique en Wim Meijer. Wij leven samen met onze 5 honden in Veelerveen.

Juli 2011 met 3 honden in Spanje

Juli 2011 met 3 honden in Spanje

 

Tot augustus 2009 leefden wij zonder huisdieren omdat wij beiden allergisch zijn voor katten, honden en vogels. Ook met het gebruik van medicijnen was het meestal niet mogelijk om lang in huis bij een hond te zijn. Aaien van de hond of kat maakt het nog erger. Dit resulteerde in jeuk, geïrriteerde ogen en benauwdheid. Met een natte hond was het zelfs nog erger. De reden hiervoor is heel simpel de allergie wordt veroorzaakt door haren en huidschilfers.

Direct na de vakantie in 2009 kwam onze jongste dochter thuis met de mededeling dat er ook honden zijn die geen allergie veroorzaken. Deze honden zijn "Australian Labradoodles".

 

Wij hebben er lange gesprekken over gevoerd de risico´s besproken en zijn toen op zoek gegaan naar deze bijzondere hond. Er bleken in Nederland wel een aantal aanbieders te zijn, maar de wachtlijsten waren lang. Dus op zoek gegaan naar alternatieven. In eerste instantie bij de oorspronkelijke oprichters van de Australian Labradoodles in Australië maar daarna ook in Amerika.

 

Wij hebben uiteindelijk ervoor gekozen om onze hond uit Amerika te laten overkomen. Zij arriveerde eind augustus 2009 in Nederland.

 

Wij hebben gekozen voor een Australian Labradoodle met de juiste afkomst (met stamboom volgens de richtlijnen van de IALA), dit omdat juist het voorkomen van allergie de reden is. De honden die wij nu hebben zijn derde generatie of pure Australian Labradoodles. Wij zijn lid van de ALAEU.

 

Onze eerste Australian Labradoodle is Lucky een teefje met het mini formaat. Omdat we voor Lucky een speelkameraad wilden zijn we op zoek gegaan naar een vriendje.

lucky-640x480tommy

We hebben gekozen voor vriendje Tommy een reu van het formaat (kleine) Standaard. Tommy werd begin augustus 2010 lid van ons gezin.Tommy en Lucky zijn beste vrienden.

Lucky werd, door het verschil in grootte, veelal aangezien voor een pup van Tommy.

 

Inmiddels heeft de Labradoodle koorts bij ons toegeslagen en willen we ook andere mensen met een allergie de kans geven om te genieten van een hond. Wij hebben inmiddels naast Tommy ook 4 prachtige meiden Sophie, Ti´Cara, Mellow en Lot bij ons wonen. Lucky woont nu bij Stefanie onze jongste dochter.
We hebben daarnaast een aantal dames en heren bij lieve gastgezinnen wonen.

 

01112015 4 hondenopdebank

 

Klik hier voor voor al onze honden.

 

Wij zijn ervaringsdeskundig op het gebied van allergie.

 

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een Australian Labradoodle en kom eventueel bij ons thuis en ervaar zelf of een Australian Labradoodle ook voor u een optie is.

 

Opmerking:

Er zijn in Nederland ook fokkers die de gewone Labradoodle aanbieden. Wij hebben daar voor wat betreft de allergie niet zulke goede ervaringen mee. We moesten de hond na 3 dagen helaas al terugbrengen. Het betrof een kruising tussen een Labrador en een Poedel. De afkomst en de stamboom is erg belangrijk.

Home